Kültür mantar nasıl yetiştirilir
Kitinizin içinde neler var ?
Pastörize edilmiş Saman ,buğday kepeği, kireç,alçı, gübre ve mantar tohumları bulunmaktadır.
Mantarlar doprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler. İhtiyaçları olan besini bitkilerden alırlar bitkilerden aldıkları besin fotosentez sonrası oluşan besinlerdir çünkü mantarlar fotosentez yapamazlar. Bu yüzden kitinizin içinde bolca miktarda saman ve besince değeri yüksek buğday kepeği bulunmaktadır.
KURALLAR 1- KOMPOSTUNUZUN YÜZEYİ BEYAZLAYINCAYA KADAR %70 VEYA 75 NEM ORANINDA, IŞIK ALMAYACAK ŞEKİLDE 25 DERECE SICAKLIKTA IŞIK HİÇ GÖRMEYECEK ŞEKİLDE BEKLETİLECEK. (BEYAZLIK BİDİĞİMİZ KÜFE BENZEMEKTEDİR. AMA RENGİ BEYAZDIR. KÜF DEĞİLDİR)
BİR KARTON KUTUNUN İÇİNE YADA ETRAFINI BEZ YADA BATANİYE İLE KAPLAYABİLİRSİNİZKUTUYA KOYUP AĞZINI KAPATABİLİRSİNİZ. IŞIK OLMAMASI İÇİN.
NEM YOKSA 2 GÜNDE BİR FISFISLA SUYLA ISLATIN.
20 – 30 GÜN KADAR SONRA YADA BİRAZ FAZLASI KOMPOSTUN ÜSTÜ BEYAZLAYACAKTIR
SONRA DİREK GÜN IŞIĞINA MARUZ KALMAYACAK 10 SAAT.BEYAZ IŞIK ALTINDA YİNE 18-20 DERECE SICAKLIK ALTINDA NEM ORANI YİNE AYNI , EĞER NEM ORANINI SAĞLAYAMAYACAKSANIZ SU PÜSKÜRTÜN.
ARTIK KÜÇÜK KÜÇÜK MANTAR TOMURCUKLARINIZ GÖZÜKMEYE BAŞLADI.
ŞİMDİ ÜZERİNE 2 CM KADAR TORF TOPRAĞI SERMENİZ GEREKMEKTEDİR. BU MANTAR BAŞ KISIMLARININ NEMLİ OLMASINI SAĞLAYACAKTIR.
15 GÜN SONRASINDA DA ÜRÜN ALMAYA BAŞLARSINIZ.
TEKRAR VERİM ALMAK İSTİYORSANIZ- TOPLADIKTAN SONRA- AYNI İŞLEMLERİ UYGULAYIN.
YAKLAŞIK 3-4 KERE VERİM ALABİLİRSİNİZ. TOPLAMA İŞLEMİNİ KÖKÜNDEN KOPARTARAK YAPMAYINIZ. ÇEVİREREK KOPARINIZ Kİ KÖKÜNDEN ÇIKMASIN. SONRA YİNE KURALLARI BAŞTAN UYGULAYARAK YAPIN Kİ TEKRAR TERKRAR ÜRÜN ALABİLESİNİZ.
BAŞARILAR BOL HASATLAR
Yorum Yaz